+36 1 463 3948

Oktatási eredmények kezelése

Közzétéve: 2023. február 9. 09:53

Utoljára módosítva: 2023. február 28. 10:03

Az Épületszerkezettan Tanszék az elmúlt évek alatt az alább leírt rendszert dolgozta ki a hallgatókkal való kommunikációra, a hallgatói beadandók és az oktatási eredmények kezelésére és számítására.

  1. A jelenléti órákon kívüli közvetlen kommunikáció legfontosabb csatornája a Microsot Teams alkalmazása és az adott tantárgy és tankör csoportok.
  2. Minden hallgatónak rendelkeznie kell a neptun kódjához kötött BME címtáras azonosítóval és Office365 fiókkal, melyet itt lehet igényelni és kezelni. A tanszék a tárgyfelvételek alapján automatikusan felveszi a hallgatókat a megfelelő Teams csoportokba. Figyelem: csak akkor látható az adott Teams csoport ha a hallgató az adott tárgyat és kurzust a neptun szerint is felvette, és a hallgató rendelkezik a neptun kódjához csatolt Office365 fiókkal és @edu.bme.hu végű azonosítóval (ez a felhasználó azonosító az office-ban). Amíg ezek nem teljesülnek addig nem tudunk hozzáférést adni a Teams csoportokhoz.
  3. A féléves tervfeladatok és egyéb beadandók alapvetően a Microsoft Teams rendszerben nyújtandók be az adott tárgyak vagy tankörök Teams csoportjában. Esetleges kivételről (offline / papír alapú beadás) az évfolyamfelelős ad tájékoztatást, de a beadandókra adott eredmények ebben az esetben is első sorban a Teams rendszerben kerülnek rögzítésre. A feladatokra kapott jegy vagy pont közvetlenül a feladat mellett megjelenik a rendszerben az esetleges oktatói kommentekkel (visszajelzés) együtt.
  4. A féléves részeredmények nyilvántartásának fő helye a Tanszéki Információs Rendszer, azaz TIR. A Teams-ben beadott feladatok eredményei is ide kerülnek átvezetésre a félév végén. Ez a rendszer számolja ki a tárgyak tényleges érdemjegyeit.
  5. Mivel a ZH-k és vizsgák élőben zajlanak nem kerülnek be a Teams rendszerbe sem, ezeket csak közvetlenül a TIR-ben kezeljük.
  6. A TIR-ben kezelt információk a hallgatók számára a TIR eredmény megjelenítőben lekérdezhetők a neptun kód alapján. A TIR eredmény elérhető megtalálható ezen honlap bármelyik lapján az oldal aljára görgetve. A neptun kód beírása utána a "Mutasd" gombra kattintva a rendszer kilistázza az összes tárolt információt félévekre és tárgyakra bontva. Tehát a zh és vizsga eredmények is így tekinthetők meg.
  7. Ha valamilyen adat hiányzik akkor először a felelős oktatótól kell megérdeklődni, hogy be lett-e már vezetve a rendszerbe.

Choose Colour