BME

2017-ES ALKOTÓHETI ÉPSZERK PROGRAMOK


INNOHÁZ

Egy vidéki kistelepülés, Abasár polgármestere elhatározta, hogy frissdiplomás fiatalokat hív meg a településen építendő új épületbe. A pályakezdőt általában nem veti fel a pénz, a vidéki élet viszont olcsóbb, mint a városi. A fiatal értelmiség megjelenése felpezsdíti a település életét, akár megállíthatja az elvándorlást. A fiatalok co-housing típusú együttlakása bátorítja és megkönnyíti az első éveket. Néhány év után cserélődnének az ott lakók, nyilvánvalóan olyanok jönnének, akik találnak a környékbeli településeken munkát, vagy esetleg távmunkában, co-working jelleggel tudják gyakorolni szakmájukat.

A tervpályázat célja megtalálni az épület helyét és beilleszkedését a település és a környék szövetébe, egy speciális együttlakási formának megfelelő terek létrehozása, mindezt környezettudatos tervezési elvek maximális kiaknázásával.

A workshop első részében megismerhetjük a co-housing kutatások jelenlegi állását, az együttélés tapasztalatait, buktatóit, az adható építészeti válaszokat.
A tervezésnek koncepcióterv szintig kell eljutnia a 4 nap alatt, melyet 2-3 fős teamekben javaslunk végezni, a Kar által erre az időre biztosított műteremben.

A legjobb pályamű szerény mértékű díjazásban részesül.

DL info További információk

Kézműves alkotóhét: FOGD, ÉPÍTSD, SZERELD!

A BME Épületszerkezettani Tanszéke a kari oktatási terv által meghatározott \"alkotó hét\" szakmai elvárásaihoz illeszkedve - a korábbi évek bevált hagyományainak megfelelően - ismét KÉZMŰVES ALKOTÓHETET szervez.
Ennek célja, hogy a résztvevők gyakorlati munka keretében behatóbban megismerkedjenek az egyes építőanyagokkal, azok kivitelezési technológiájával, és a használt segédanyagokkal, szerszámokkal.

Jelentkezés a ksomogyi@epsz.bme.hu címre küldött elektronikus levélben, név, Neptun-kód, email-cím, és mobil telefonszám megadásával, legkésőbb 2017. március 30.-én 12 óráig lehetséges. A felvételt nyert hallgatók listáját a Tanszék legkésőbb március 31.-én 1400 óráig közzéteszi, míg a többi hallgató számára - a kari megállapodás értelmében – 2017. április 3.-tól még lehetséges a más tanszékek által szervezett programokra történő átjelentkezés.

DL info További információk

Vályogvakolat az Üveghegyen

Az alkotóheti program központjában egy beltéri vályogvakolat és sgrafitto jellegű díszítés készítése lesz. A résztvevőknek ezen kívül lehetőségük lesz a szalma- és nadpalló hőszigeteléssel is megismerkedni, illetve egy ismeretterjesztő VályogWorkshop-on vehetnek részt a Sárkollektíva vezetésével. Helyszín a pomázi Üveghegy Látogatóközpont.
Az érdeklődők figyelmébe ajánljuk a tavalyi alkotóhét keretében elkészített vályogvakolatot, mely az Anker\\\'t-ben található. A 2016-os programról a \\\'Vályogvakolat az Ankert-ben\\\' c. Behance oldalon található egy fényképekes összefoglaló.

További részletek hamarosan...

 
HUENDE

Elérhetőségünk
1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.
K.épület II.emelet 40.
telefon: +36 1 463 3948
epszerk@epsz.bme.hu
tanszéki facebook
Támogatóink
Egyetemi linkekSzakmai linkekKari reform