BME

Dr. Czeglédi OttóSzületett: Vörösberény, 1953

Munkahelye és munkaköre:
BME Építészmérnöki Kar, Épületszerkezettani Tanszék, egyetemi adjunktus

Végzettsége, szakképzettsége:
okl. építészmérnök, BME Építészmérnöki Kar, 1978

Tudományos fokozatai:
egyetemi műszaki doktori fokozat 1987
Oktatói tevékenység: Az Épületszerkezettan 2. – Fal, födém, kémény, szellőző és lépcső szerkezetek reguláris évfolyam felelőse (1983) és társ előadója (1999). A Kiegészítő Képzésben az Épületszerkezettan 1. évfolyam felelőse és társ-előadója. A szerkezetrekonstrukció szakmérnöki szakon és más tárgyak keretében épültrekonstrukciós kérdésekben tart eseti előadásokat. Részt vesz a komplex- és a diplomatervezés, valamint a tanszék által oktatott reguláris tárgyak többségének az oktatásában.

Munkahelyei, beosztásai: 1978-80 tudományos ösztöndíjas a BME Épületszerkezettani Tanszékén
1980-81 ipari kivitelezési munka és gyakorlat a KÖZÉP vállalatnál
1982-87 egyetemi tanársegéd a BME Épületszerkezettani Tanszéken
1988-tól egyetemi adjunktus
Tudományos/szakmai közéleti tevékenység, nemzetközi kapcsolatok:

A Magyar kémény egyesület szakmai bizottságának tagja 2003
Külsős szaktanácsadó a X. és XX. ker. város és területfejlesztési és vagyongazdálkodási bizottságok mellett 2002

Szakmai tevékenység: A tanszéken az oktatási területe a hagyományos építési módok – falak és födémek – valamint a hagyományos szerkezetű épületekhez kapcsolódó gépészeti berendezések, szerkezetek – kémények, szellőzők - oktatása. Az oktatási területhez több oktatási segédanyagot, oktatási segédleteteket, ábragyűjteményeket és hazai színvonal tanulmányokat szerkesztett. Kutatási területe volt az ipari és mezőgazdasági tárolók korszerű vízszigetelésének, alkalmazásának távlatai fejlesztési kérdései voltak, amelyből több kutatási jelentést és alkalmazástechnikai kézikönyvet készített. A tanszéki tevékenység mellett több hazai építész tervpályázaton vett részt, ahol egyszer III. díjat és kiemelt megvételt szerzett. A tanszéki feladatokon felül, generál tervezőként, fejlesztőként nagyobb beruházásokban, tervezési, kivitelezési és beruházás előkészítési munkákat végez. A külső kivitelezési és tervezési munkákban szerzett tapasztalatokat jól tudja hasznosítani az oktatási feladatok során, amely nagyban segíti az épületszerkezettan gyakorlati szemléletű oktatását. Szakértői tevékenysége a tetőtér beépítések és szerkezeti és kivitelezési hibáinak vizsgálata és kérdései. Több kiemelt műemléki, világörökségi területen végzett rekonstrukciós tervezési munkákat vezető tervezőként, szakértőként. (Andrássy út 5. homlokzat rekonstrukció és tetőtér beépítés, Andrássy út volt Krausz Palota felújításában műszaki szakértőként) Részt vesz több önkormányzat városfejlesztési és területfejlesztési bizottsága mellett külsős szaktanácsadóként.


A fontosabb publikációk, tervek, műszaki alkotások:

Fotex Plaza generál tervezése és kivitelezése 1991- 1993 (14800 m2)
Metrimpex irodaház generál tervezése kivitelezése 1993 (7300 m2)
Soroksári úti műszaki nagyáruház és irodaház generál tervezése 1998 (16 800 m2)
János kórház mentálhiégénés épületének (Rudolf trónörökös volt budai vendégháza) teljes műemléki rekonstrukciója, generáltervezésben, társtervezőként Herer Caesárral 1994 (3800 m2)
Csécse volt Keglevics kastély teljes rekonstrukciója, generál tervezés 1997 (1260 m2)
Több műszaki nagyáruház generál tervezése 3 db
Több nagyobb lakóépület generál tervezése többszintes mélygarázzsal (164, 92, 17 lakásos) világörökségi és kiemelt műemléki környezetben 
HUENDE

Elérhetőségünk
1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.
K.épület II.emelet 40.
telefon: +36 1 463 1306
tanszéki facebook
Támogatóink
Egyetemi linkekSzakmai linkekKari reform